foto via @dreamstime.com

Idei de reciclare a lenjeriilor vechi și uzate

Beneficiile reciclării sunt multiple, iar acest lucru ne ajută pe noi cât și spațiul în care trăim, astfel este de apreciat atunci când oamenii iau inițiativă din acest punct de vedere și aleg să facă alegeri mult mai inspirate. Reciclarea nu numai că va ajuta planeta, ci și economia, transformând lucruri pe care le-am fi aruncat pentru că nu își mai găseau utilitatea, în lucruri pe care le vom putea folosi într-o altă formă.

Ei bine, articolul de astăzi este despre o altfel de reciclarea, căci nu doar mase plastice sau carton putem recicla, ci și materiale textile care poate s-au uzat, fie nu ne mai plac, ori poate avem deja prea multe variante, iar cele vechi nu ne mai mulțumesc.

Lucrurile nu durează o viață și nimic nu va fi perfect pentru totdeauna, nici măcar lenjeriile de pat, pe care le spălăm și le îngrijim cu mare atenție. Chiar dacă au fost destul de scumpe, chiar dacă materialul este unul calitativ, acestea se vor uza la un moment dat, mai ales că este indicat să le spălăm de des, pentru a fi curate și pentru a ne putea bucura de un somn cât mai liniștit.

foto via @dreamstime.com

Materialele Naru.ro sunt de foarte bună calitate, iar lenjeriile noastre au primit de-a lungul timpului foarte multe aprecieri din rândul clienților, însă după o anumită perioadă de timp, poate îți dorești să dai un reset dormitorului tău și să alegi altceva nou. În acest caz, ne-am bucura să știm că lenjeriile au fost reciclate într-un fel sau altul, refolosite la alte activități decât să fie aruncate la gunoi, sau uitate într-un dulap.

Astfel, ne-am gândit să vă inspirăm cu câteva idei de reciclare a lenjeriilor vechi și uzate, pentru a le readuce la viață:

  1. Le puteți transforma în cârpe pentru curățenie, mai exact pentru șters praful sau geamurile. Cred că aceasta este una dintre ideile adoptate de foarte mulți dintre noi.
  2. Cu o ață și un ac, poate și câteva accesorii, le puteți transforma în păturele pentru picnic cu diverse modele, sau le puteți lăsa chiar și simple dacă acestea nu prezintă defecte vizibile.
  3. Le puteți dona către centrele pentru persoane fără adăpost, acesta ar fi cu siguranță un lucru foarte drăguț, iar astfel veți ajuta pe cineva care nu își permite să achiziționeze o lenjerie.
  4. O alternativă utilă ar fi să le transformați în cârpe pentru autoturisme, mai ales pentru faptul că acum există spălătoriile de tip self wash unde puteți să vă ocupați singuri de acest aspect, al îngrijirii mașinii și astfel câteva cârpe vă vor fi de mare folos.
  5. Le puteți împleti și veți crea o jucărie pufoasă pentru animăluțul vostru de companie.
  6. Am fi în stare să plătim oricât pe un cort pentru copilașul nostru, însă nu aveți nevoie decât de un cearceaf și 4 bețe, o foarfecă și ață cu ac și puteți crea cel mai frumos spațiu de joacă pentru copilul vostru. Va aprecia maxim, mai ales că este făcut de voi.
  7. Dacă sunteți pasionați de pictură, însă sunteți atenți și la curățenia casei, puteți folosi materialele pentru a proteja podeaua și pereții din camera în care obișnuiți să pictați.

Acestea sunt doar 7 dintre ideile pe care le-am găsit noi, pentru a putea crea din lenjeriile vechi și uzate, o nouă întrebuințare, o nouă poveste, însă cu siguranță ar mai fi și alte lucruri pe care le puteți face cu ele.

În cazul în care ați aplicat una dintre variantele de mai sus, sau poate ați găsit o altă modalitate ingenioasă de reciclare, așteptăm pozele voastre pe pagina noastră de Instagram.

Cu drag,

Echipa Naru.ro
Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.